Doula
Doula Födandestöd

Doula


Doula är en person som stöttar en födande och dennes partner (om sådan finns) före, under och efter födandet. Doulan har inget medicinskt ansvar utan är ett känslomässsigt och fysiskt stöd och följer paret (eller den enskilda). Det är dessutom ingen skyddad titel utan vem som helst får kalla sig doula. Dock har de flesta gått någon form av utbildning innan man börjar jobba som doula.


Vem är jag som doula?

Med min egen erfarenhet av sju graviditeter varav fem resulterade i barn (jag har alltså haft två missfall), min samlade erfarenhet av yoga, alternativa behandlingsmetoder och läkemedel samt min utbildning till Doula via Föda med stöd (Föda med stöd) vill jag ge den som ska föda barn de bästa förutsättningarna för en fin upplevelse.

Det innebär att det är du och din partner, som ska föda barn ihop, som önskar hur födandet ska vara (sen kan ju resultatet bli annorlunda, men bra ändå) och jag kommer stödja er och tillsammans med er skapa en trygghet för ett fint födande. En del födande önskar smärtlindring, andra helst ingenting medan en tredje önskar kejsarsnitt - för mig är allt detta födande. Naturligtvis har jag tystnadsplikt. Jag utgår från Enebyberg, norr om Stockholm.Att anlita mig som doula

Vi börjar med att träffas för ett samtal, där vi lär känna varandra, pratar om födande och annat, för att se att personkemin funkar mellan oss.


Önskar ni gå vidare och anlita mig som doula, skriver vi ett avtal och planerar tiden under graviditeten, själva födandet och uppföljande möte efteråt. Det här varierar från par till par, beroende på när i gravidteten vi ses.


I doulandet ingår två längre träffar (2-3 timmar), där vi pratar om födandets faser, era önskemål, går igenom olika andningsövningar, hands-on-tips, förlossningsbrev mm.

Drygt en vecka innan BP går jag in i jour för att finnas tillgänglig när födandet drar igång. Jag finns sedan med under födandet och ca en timme efter barnet är fött.

Ungefär två veckor efter barnet är fött, ses vi för ett uppföljande samtal.


Ovan är ramarna för att anlita mig som doula, men givetvis skräddarsyr vi efter det du/ni önskar. Välkommen att kontaka mig nedan för ett första möte!

Investering: 12 500krFörlossningsförberedande samtal

Ett privat samtal med dig som gravid och din partner. Samtalet utformas efter era önskemål, men kan innehålla:

- Födandets faser och annat relaterat

- Andningsövningar

- Vad tänka på

- Hands-on-tips

- Uppgifter till de blivande föräldrarna (reflektion/skrivande - inga krav)

- Andra frågor/önskemål

Investering: 995kr/75min (online), 1450kr/75min (på plats, Sthlm)Postpartum-stöd/doula

Helt plötsligt står du/ni med en liten bebis i famnen. Fokus är ofta på graviditet och själva födandet, men det är ju nu som livet med en ny lite människa börjar. Amning eller inte, att inte få sova ordentligt, att känna sig nedstämd och inte hinna med vare sig själv eller relationen med sin partner.

Jag finns där som stöd som givetvis skräddarsys efter ditt/ert behov.

Investering: 800kr/h (bokning min 2h)


Kontakta mig nedan om ditt/ert önskemål om stöd!