Yoga

Yoga


Yoga är att stilla sinnet. Det är att bli lugn, bli av med spänningar, hitta det djupet andetag, landa i nuet, stärka kroppen men även låta den slappna av. Positionerna i yoga stärker musklerna och ger bättre andning och cirkulation, ett starkare nervsystem och bättre hormonproduktion. Till de mentala effekterna hör bättre koncentrationsförmåga, större lugn och närvaro och förbättrad sömnkvalité.

Bhadrayoga Mirja yoga

GlobalYoga

En flödande, dynamisk form av yoga som har sitt ursprung i hathayogan. Svenska Johanna Hector (fd Andersson) har använt österländska och västerländska principer och skapat en individanpassad yoga där fysiska utmaningar blandas med mentala intentioner. Läs mer om Global Yoga här


Embodied flow

En yogaform för dig som vill utforska dig själv och vill ta din yogapraktik till nästa nivå. Genom att erbjuda teknik med en djup känsla av avslappning, enkelhet, kraft och insikten om hur vi som individer hänger ihop får du möjligheten att se dig själv som den största läraren, för att expandera, integrera och öka medvetenhet i både kropp och sinne.

Yinyoga

En återhämtande och terapeutisk yoga som handlar om att släppa taget för att stilla kropp och själ. En motvikt till andra yang-baserade, fysiskt krävande yogaformer.


I yinyoga sitter eller ligger deltagarna i positioner under flera minuter med en mjuk, passiv stretch. Yinyogan arbetar med kroppens bindväv snarare än muskler. Fokus ligger på höfter och ländrygg som är rika på bindväv och som lagrar både fysiska och mentala spänningar. Samtidigt som kroppen slappnar av praktiseras medveten närvaro med alla sinnen.

Fjärilen Bhadrayoga

Restorative yoga

En terapeutisk form av yoga, där fokus ligger i avslappningen. Återhämtande kroppsligt, mentalt och själsligt. Med hjälp av props (filtar, bolster, klossar) avlastas kroppen och vi tillåts att landa i ett djupt, meditativt tillstånd 10-15 minuter i varje position. Genom denna avslappning stimuleras det parasympatiska nervsystemet och vi når en fysisk och mental balans, får ett starkare immunförsvar och håller oss skadefria. Dessutom får din hjärna chans att reparera sig.

Yoga för barn

Vi gör yogarörelser på ett lekfullt, lustfullt och prestationslöst sätt. Det viktiga är barnets välbefinnande. Även små barn kan använda yoga för att hantera stress och slappna av. Ålder 3-9 år, uppdelade i olika grupper.


Yoga för ungdomar

Här fokuserar vi på andning, asanas (rörelser) och avslappning. Målet är att lyssna inåt och hitta lugn och harmoni utan krav på prestation. Stressen i dagens samhälle påverkar ofta tonåringar som är vår framtid. Ålder ca 10-16 år.

Familjeyoga

Barn och vuxna yogar tillsammans. På ett lekfullt sätt blir det ett utmärkt tillfälle att få fokusera på enbart varandra.


Gravidyoga

Få en stund med fokus enbart på dig själv och barnet som växer i din mage. Andningsövningar, både för lugn och förlossningsförberedande, rörelser, för att mjuka upp, stretcha och även lindra specifika graviditetsbesvär, en skön avslappning och meditation, ingår i alla pass.


Personlig yogaträning

Fördjupa din egen yogapraktisering och få lyxpassningar genom att boka in en timmes personlig yogaträning. Ett program utformas för just dig, efter dina förutsättning och önskemål, så att du kan fokusera på det du vill. Maila eller ring för bokning eller frågor!

pt-yoga Bhadrayoga
pt-yoga Bhadrayoga

Du kan alltid hitta en yogaform som passar just dig!